Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Euroskeptický primitivismus - výstižný výraz, sluší i mnohým diskutujícím na blogu.

0 0
možnosti
IZ

I29v46a65n 13Z34y95k43á74n

3. 4. 2013 16:22

Pane Roučku, čím více budete omýlat fráze typu ... lidé do EU v referendu vstoupili dobrovolně ... tím více touhle účelovou demagogií lidi náležitě nakrknete a jejich averze vůči EU a vám politikům českým i pod hlavičkou eu bude náležitě bobtnat. Lidé hlasovali pro nějaké status quo, pro nějaké idee, mechanismy, vize, které jim byly tehdá vládní garniturou servírovány buď cíleně v neúplné, mnohdy zkreslené formě, anebo sami politici byli neznalí toho, co vlastně v přístupových dohodách podepisují. Nedávejte za vinu lidem, že si každý z nich před hlasováním v referendu náležitě nepročetli všechny unijní dokumenty a smlouvy. Bylo úkolem vás, politiků, abyste lidem dokázali v patřičné zkratce nastínit vše nutné a klíčové ... a pravdivě! To se nestalo! Dokud tu EU nebyla, ty samé dnešní členské státy byly v poválečném období konkurenceschopné, fungovaly výrazně lépe než dnes, lidé nepociťovali nesvobodu. S EU se toto vše změnilo, téměř vše k horšímu. Nesnažte se vzbudit dojem, že jen funkční EU je cesta do ráje. Lidem stačí nohy na zemi a na to nikdo z Evropanů EU nepotřebuje. S výjimkou politiků a úředníků, protože pro vás je to dokonalá dojná kráva. V Indii si krav aspoň váží. Vy nás ale máte za voly, a to se neodpouští!

12 1
možnosti
SP

Soudruh Rouček by nám mohl sdělit, kolika eury přispíváme na jeho bezpracný příjem ve zbytečné organizaci, která se zove EU.Rv

2 1
možnosti
Foto

Kdy se bude sundávat? Už to někdo vymyslel?

2 1
možnosti
FF

Karma a naprostý souhlas, pane Roučku! EUR^

Hezký den. F.F.

3 22
možnosti
PB

P12e92t82r 13B64o25l19e84k

3. 4. 2013 15:19

Za tolik peněz by europoslanec měl vědět, že ten modrý hadr se žlutýma hvězdama, žádnou oficiální vlajkou není.

11 2
možnosti
VA

jen bych připoměl v jaké situaci jsme se nacházeli v roce 89 a kolik peněz do nás země EU nainvestovali. Asi sme tu ekonomiku nastartovali sami z veksláckejch peněz, nebo co? dneska cestujeme, podnikáme a zase jsme si našli viníka naší neschopnosti EU!

2 12
možnosti
VA

akorát si toho tady dost sami rozkrademe, takže já nemám vůbec problém s ještě větší rozhodovací pravomocí EU! v těch kritizovaných zemích se toho taky dost rozkrade, ale v tom jsme na opravdu na špici!

1 12
možnosti
VA

jak tak čtu ty nenávistné komentáře proti EU, tak si myslím, že Václav Klaus zasel hodně zloby a jeho mise byla úspěšná!!škoda, že kromě nenávisti k EU a srovnávání s nacismem popř, sovětským impériem nazaznívají žádné věcné argumenty či čísla dokazující jak trpíme!

1 9
možnosti
Foto

Když Vás tak čtu, tak jsem přesvědčen, že Vy trpíte velmi...

5 1
možnosti
Foto

Tak tohle eurohujerství mluví samo za sebe. Aspoň budeme vědět, kdo nám bere státnost:

http://streit.blog.idnes.cz/c/328979/Je-to-horsi-nez-kolaborace-Je-to-pitoma-kolaborace.html

RvEURv

R^[>-]V

6 3
možnosti
PZ

Tak co, lháři a demagogu Streite, kampak se poděly vaše lži z předvolební prezidentské kampaně? Vzpomenete si ještě na ně, osobo s nulovou důvěryhodností?

http://streit.blog.idnes.cz/c/316543/Vladimir-Iljic-Spidla-voli-Karla-Ja-tedy-naopak-Zemana.html

"Pak je také spojuje náruživá oddanost Evropské unii, která má v jejich provedení až podobu bezpodmínečné kapitulace a servilní kolaborace. Tak daleko by Zeman zase ve svém eurofederalismu nezašel."

2 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik