Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J83o41s90e52f 94P97o38t95r

2. 4. 2013 21:49

Zemana jsem jako prezidenta nevolil, ale v tomto s tím stoprocentně souhlasím.

Sám jsem prožil 40 let v reálném socialismu, a říkám už nikdy více. Chci být pro zbytek života součástí myšlení a způsobu života Evropy.

Nevýhody, které zde prezentujete jsou směšné proti ideám socialismu. Většinou se jedná o věcí, které vyplývají z pořádkumilovnosti a discipliny západoevropanů.

Samozřejmě mi vadí nedostatek  třeba křesťanských myšlenek, ale na druhou stranu máme svobodu a o formování toho co nám chybí můžeme usilovat - na rozdíl od situace v diktatuře.

6 14
možnosti
Foto

Souhlasím. Zemana rovněž nemusím, ale s jeho aktem, co se týče vlajky EU, jsem za jedno.

6 14
možnosti
Foto

To, že prezident vyvěsí na Hradě vlajku EU, je naprosto v pořádku. EU je společenství evropských států a jedním z těchto států jsme i my. Vyvěšením vlajky EU se nedopouštíme ničeho, co by omezovalo českou státnost. Naopak - vyvěšením vlajky EU dáváme zřetelně najevo, kam chceme patřit. Česko do Evropy patří, jiná možnost není. Česko je malý stát, rozlohou i počtem obyvatel naprosto bezvýznamný. I T. G. Masaryk říkal, že chceme-li si zacovat suverenitu, tak jedině tím, že budeme s ostatními zeměmi spolupracovat. Bez toho to prostě nejde. Tak už nechme těch svalnatých řečí a věnujme se něčemu smysluplnějšímu. Meditovat o vlajce EU je naprosto bezvýznamné.

8 16
možnosti
MB

M78i14l18o74š 91B71é39m

2. 4. 2013 21:56

Když je to tak v pořádku, můžete, prosím, uvést nějaký důvod, proč tomu má tak být zrovna právě na Pražském hradě. Kromě toho, že chceme patřit do Evropy, do které geograficky patříme ať chceme a vyvěšujeme nebo nechceme a nevyvěšujeme? 

Proti spolupráci ani půl slova. Pokud je tato oboustranně výhodná a dobrovolná. Horší to je, když se ze spolupráce stane poddanství a z dobrovolnosti (třeba) právní závazek "zaplatit jakýkoliv kapitálový požadavek, který bude učiněn, do sedmi dnů od přijetí tohoto požadavku" (Článek 9 smlouvy o ESM).

14 1
možnosti

Lidé u nás v r. 46 taky hromadně volili komunisty, protože nalítli na jejich propagandu - a jak to dopadlo. Takže zaštiťovat se tím, že lid někdy naletěl na lživou propagandu, není zrovna ten nejlepší argument.

2 0
možnosti
FS

"protože nalítli na jejich propagandu": Autorko, doslechla jste se už něco o nějaké 2. sv. v.? Žel to byla ta největší propaganda.

0 0
možnosti

"Lidé u nás se přesvědčivou většinou v referendu shodli na tom, že do Evropské unie vstoupit chtějí. Hlavním důvodem bylo, že se chtěli připojit k vyspělému Západu a sdílet jeho hodnoty." V tom máte pravdu, přesně proto jsem v referendu hlasoval pro vstup. Ovšem co to jsou ty západní hodnoty? Dle mého názoru tržní hospodářství, zastupitelská demokracie, právo na sebeurčení národů, obecně vzato zejména kombinace liberálních a křesťanských principů. Co ovšem reálně představuje EU? Přeregulované hospodářství (hraničící se socialistickým snažícím se o autarkii), obcházení demokratických a právních principů, snahu o vytvoření nadnárodního superstátu, odpor k většině liberálních a křesťanských principů... Nalétli jsme propagandě, nechali jsme se oklamat, to je celé. A není to vždy sociální demokracie, která chce regulovat "klamání spotřebitele?" Byli jsem oklamáni, měli bychom dostat šanci hlasovat znova.

12 3
možnosti
DK

Ja vam to vysvetlim asi takto: napadeni webu komunistu po volbach a oznaceni jejich volicu za idioty je v poradku a ti, co to udelali, jsou mistnimi diskutery oznaceni jako borci...clovek, ktery nakreslil tykadla na volebni plakat ODS je ale ubozak; hazet vajicka na Paroubka a cleny CSSD je fajn vec, lidi maji pravo vyjadrit, co si mysli...vystreleni airsoftovych kulicek na Klause je ovsem drzost nejvyssi. Nevyveseni portretu Zemana na skolach a uradech je znakem vlastniho nazoru a inteligence, odmitnuti hrat na rozlucku na Klausovem vecirku je znakem ubohosti a stupidity; nevyveseni vlajky EU na hrade je  znakem hrdosti a odvahy, vraceni ceny za celozivotni dilo udelene prezidentem je naopak znakem malosti a ubohosti...Az takhle jednoduche to prece je...;-)

3 9
možnosti
DK

jinymi slovy "neni dulezite, co clovek dela, ale za koho kope"

6 1
možnosti
SB

Ano, vlajka EU na Pražský hrad bezesporu patří. Patří tam tehdy, když je zde na oficiální návštěvě nejvyšší představitel EU. V tom případě tam patří podle naprosto stejného principu, podle kterého tam patří vlajka Slovenska, když zde bude pan Gašparovič, vlajka Ruska, když zde bude pan Putin, nebo vlajka Japonska, když zde bude Jeho císařské Veličenstvo. V takovém případě tam být nejen může, ale přímo musí. V žádném jiném případě však ne.

15 6
možnosti
MB

M24i14l77o41š 56B97é15m

2. 4. 2013 20:02

Tak to můžeme živit marnou naději, že ji po odjezdu pana Maoisty sundají. :-P

9 3
možnosti
Foto

To o té vlajce si myslíte Vy, autore a pár Vašich spolupartajníků, tak se neohánějte povinností vůči českým občanům.

14 7
možnosti
BM

Pražský hrad je symbolem české státnosti. Takže kromě prezidentské stardarty a státní vlajky tam nic jiného nepatří. Ať si jí vyvěsí nad Parlamentem či před Strakovou akademii, Když už......

19 7
možnosti
AF

když má prezident republiky právo osvobodit tuneláře a podobnou svoloč, má snad také právo rozhodnout, že bude na Hradě vyvěšena vlajka EU. Nebo víte snad nějaký zákonný důvod, proč by tomu tak nemohlo být? Děkuji.

6 12
možnosti
AF

pro všechny, kteří tvrdí, že EU vlajku nemá:

Podoba vlajky byla Radou Evropy přijata 8. prosince 1955 a navrhl ji hlavní herold Irska Gerard Slevin. Symbolem Evropského společenství se vlajka stala 26. května 1986. Evropská unie, vzniklá na základě Maastrichtské smlouvy v roce 1992, která Společenství nahradila, převzala také jeho vlajku.

Vlajka je vyobrazena na přední straně všech eurobankovek, na mincích je pouze kruh hvězd. Pramen: http://cs.wikipedia.org/wiki/Vlajka_Evropsk%C3%A9_unie

Pokud ČR vstopila do Evropské únie v roce 2004, převzala tím i všechny právní závazky a ustanovení.

To, že Klausem zmanipulovaná vláda později dodatek nepodepsala, na této skutečnosti nic nemění.

8 12
možnosti

Zemanův počin je třeba pochválit. Počítám ovšem, že bude dělat téměř stejnou euroskeptickou politiku jako Klaus, ale přitom mu bude vlát nad hlavou modrá vlajka. Zná dobře své pappenheimské a o jejich podporu se nebude chtít připravit.

:-)

2 7
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik