Diskuse

Naše šance v ukrajinské krizi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Eurohujer co si nevidí na špičku nosu!

0 2
možnosti

hlavně, že vy vidíte jasně ;-)

1 0
možnosti

No je vidět, že pojem svoboda je velmi abstraktní.

Pan Rouček má asi na mysli Euroatlantická svoboda. Tedy její pojetí a každé jíné pojetí je špatné.

Ach jo, kam jsme se za těch 25 let od revoluce dostali.

0 1
možnosti

Jsou lidé, co si své eurohujerství dokážou zdůvodnit zcela čímkoli. A to, že ještě před pár lety ti různí Barrosové a spol s Janukovyčem otevreně muckali, se jen zapomene dodat

4 1
možnosti

P87a43v51e39l 84K51u76r45a79l

30. 3. 2014 18:59

A krymská atonomní republika jako bývalý stát SSSR si nemá právo určit jakým směrem půjde?

Proti tomu být součástí ukrajiny brojí tu více (když na ukrajině vládne prozápadní), tu méně (když tam vládne proruská) konzistetně od dob rozpadu SSSR.

Stejně tak proč nemá toto právo třeba Katalánsko? Jenom proto že je součástí Španělska - což pro tuto oblast prostě přestalo být ekonomicky výhodné? (stejně jako není asociace s EU výhodná pro východ ukrajiny kde 3 miliony ukrajinců jezdí pracovat do ruska (a nechtějí vízový styk a nechtějí cla která nutně přijdou asociací s EU - zejména dalších cca 10 milionů ukrajinců na východě jejichž export jde do Ruska.)

Roučku přestaňte blábolit o svobodě... ta vypadá tak že se lidem dá možnost rozhodnout kam chtějí jít... a když se neshodnou tak se prostě rozejdou. Ne že jeden bude muset jít nějakým směrem jenom proto že 2 kolegové řekli že musí jít s nimi.

6 1
možnosti

P85a42v38e52l 55K16u45r42a42l

30. 3. 2014 19:21

A mimochodem pane Roučku... v jednom z minulých článků jste psal něco o "konsenzu" o tom našem směřování na západ.

Rád bych vás upozornil na to že za referendum proběhlo 13 června 2003...

je to téměř 11 ročníků kteří se k tomuto "konsenzu" nemohli vyjádřit protože neměli volební právo kvůli věku... a dále je tu 11 let kdy lidé kteří se k tomu vyjadřovali postupně umírali.

Tvrdit že existuje konsenzus bez toho aby byl nějakým měřením typu referenda ověřen je dle mne naprosto nesmyslné. (zejména vzhledem k průzkumům veřejného mínění)

A volby nejsou argument - tam je obvykle v této zemi pozice k EU zcela marginální otázka hluboko přebitá všemi ostatními (40 otázek s kterými člověk souhlasí u strany snadno překoná 1 s kterou nesouhlasí... a naopak 1 s kterou u strany souhlasí- omezení vlivu EU, zase naopak může být vyvážena 30 lokálními věcmi s kterými člověk nesouhlasí...)

4 3
možnosti