Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

R^KarmaR^ Je jasné, a musím to dopředu zmínit, že ne vše co nám předestírá společenství v EU je růžové. To by si mohl myslit leda blázem. Stále je co řešit. A hlavně nebýt Evropštější než Evropská Unie. To je, myslím, naše největší bolest.

Ovšem sounáležitost s EU a s NATO je pro nás zárukou, že se nikdy nebude opakovat Mnichov, že se nikdy nebude opakova srpen 1968, že se nerozšíří agrese Ruska, jmenovitě diktátora soudruha Putina, do středu Evropy.

Pane Roučku, děkuji za vaše články. R^

5 5
možnosti
MP

Soudruhu Roučku, naše ekonomika by se bez EU vyvíjela mnohem lépe. Právě ty vaše regulace a dotace zvyšují nezaměstnanost, zdražují zboží a služby, zhoršují celkovou ekonomickou situaci.  S evropským svazem na věčné časy! Čest práci, soudruhu![>-]

4 9
možnosti
Foto

Ekonomickou krizi EU nezastaví. Trvalo mi také nějaký čas, než jsem pochopila kvóty v zemědělství. Kvóty byla ochrana před mimoevropským trhem: Hranice jsou otevřené a příliv neevropského zboží a nebo ještě levnějšího zboží by byl ještě horší. Globalizace je problém a to zásadní. V tom ale EU nemá prsty, zde je spíše brzdou. Ano, nedokonalou a určité nevýhody to pro ČR mělo také. V současné době jde EU jinou cestou: Kvóty budou končit a je potřeba vymyslet nový systém, aby to nedopadlo jako s čínskými výrobky či spíše hůře. To, co jsem zaznamemala na mezinárodních konferencích, kterých jsem se účastnila, tak i z úst některých europoslanců: Další cestou je právě důraz na občanskou místní společnost, soběstačnost, kvalitu, nepřevážení. V rámci i restrukturalizace a hlubší transformace EU to nejsou jednoduchá témata a nebudou se týkat jen EU, ale každého státu a hlavně každého z nás. Už teď nad tím můžete přemýšlet. Jak podporujete své místní farmáře (nepředražené), vlastní pěstování, místní průmysl atd, co vůbec kupujete? Nakolik jsme závislí na korporátech? V něčem to nebude jednoduché, např. telefon apod.

1 0
možnosti
SH

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej, že, Rouček?

5 4
možnosti
KN

K80a10r18e29l 22N71o40v44á57k

23. 3. 2014 17:59

Pan Rouček a jeho zaslepenost je tady zas !

3 3
možnosti
TK

A co vaše zaslepenost, pane Nováku. Uveďte v čem je postoj pana Roučka slepý, třeba prohlédne, a já také.

2 2
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik