Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak, jako nás svět nechal plavat při Mnichovu, se dnes naopak EU vmísila. Oba konflikty jsou velmi komplikované a nechtěla bych být politikem, který rozhoduje. Kdo jste studoval podrobně jednání a celou problematiku Mnichovské dohody, tak vás možná i teď mrazí. Nic není černobílé. - Pocitově jsem vnímala, že nemá smysl se do Ukrajiny míchat: má svůj těžký osud a v situaci tak prohnilé politiky i s návazností na Rusko je to v Čechách i při nedobře proběhlé privatizaci ještě přece jen nějak k žití. I když to také nemám řešení, jak vnímají někteří ekonomové a politici. Mocenská špička se utrhla...a na Ukrajině teprve. Nikdo z komentátorů nemůže říci, co by vítal v roli západního Ukrajince. Nikdo dnes nemůže přesně vědět, jak by rozhodoval jako politik. Lepší by byly pozitivní komentáře, jak se z toho poučit - tj. jaká jsou vaše konkrétní vnímání celého problému (třeba stručně s odkazy na články). Budu ráda za to.

0 0
možnosti

Je nepochybné, že kdybychom se my, členové EU, zpočátku ( ČR v čele s Schwarzenbergem a Kocábem) nevměšovcali do záležitostí Ukrajiny, nebylo by co zastavovat. To pořád žádný slizoňský euroalpinista ne a ne pochopit. [>-][>-][>-]

2 0
možnosti

Napadá vás že v podstatě pokud budou sankce zavedeny JAnukovičovi už nezbude nic jiného než se udržet za každou cenu?

0 0
možnosti

Soudruhu Roucku, pokud nepoznate "udajny prevrat" a "prevrat", nemate v politice co delat. Vy jedna velka nulo :-(

1 0
možnosti

Matějů: on byl pan Rouček někdy v KSČ? 8-o

0 0
možnosti

Soudruhu Roučku, niky by mi nenapadlo, že to napíšu, ale souhlasím s pracovnicí ministerstva zahraničí USA, neokonkou Viktorií Nuland. Když řekla: F*ck the EU, mluvila mi z duše. Na situaci v UA má EU velmi výrazný podíl ergo krev těch mrtvých je na vašich rukou a na rukou americké administrativy. Jen být vámi, tak si ověřím, jak se ještě lze na téma Ukrajiny do médií vyjadřovat a jak už ne. Situace se výrazně mění. Viz setkání Lavrov, Steinmeier. A jinak vřele doufám, že po květnových volbách z té vaší EU  a Evropského pseudoparlamentu nezůstane kámen na kameni. Pak opravdu můžete jít vy i celá ta sebranka zaprodanců do Brusele. A úsporky si vemte s sebou.

2 0
možnosti

..koho myslíte tím slovíčkem...."nás"....???...vás europoslance...??? čechy už dávno nezastupujete....

3 0
možnosti

Aha, takže další férové volby pod mezinárodní kontrolou. A kolikrát se budou opakovat?

1 0
možnosti

Tolikrát a tak dlouho, až "nevyhrají" ti, co chtějí do EU, NATO. Anebo jinak - pokud nevyhraje Kličko a všichni ti, co je mají už schválené v Bruselu a USA.:-)

1 0
možnosti
Foto

Pokud proběhnou předčasné volby také ve všech státech EU, můžete totéž radit i Ukrajině, pane Roučku. Pokud ne, hleďte si svého.

1 1
možnosti
Foto

Pardon, ale kdo dnes může zaručit, že po případných volbách se nespokojená strana, která nevyhraje, znovu neobrátí na ulici s molotovovy v rukách...? Jsou to horké "palice", a to všichni. Opozice, tedy ta, která si hraje na tu jedinou a pravou, už dávno nemá situaci pod kontrolou, copak to nevidíte...?

4 1
možnosti

J71a80r30a 81R74a39n40k

19. 2. 2014 20:14

Vsak Vy Mistre, uz neco o tom napiseteRv

0 2
možnosti

K53a31r37e15l 39N90o81v75á98k

19. 2. 2014 18:48

Z blogu čiší primitivní propaganda.

Chtělo by to kromě pocitů vzít v úvahu i některá fakta.

- Mezi mrtvými je spousta policistů. 

- Celý masakr se spustil po útoku demonstrantů dlažebními kostkami a zápalnými lahvemi

- Janukovič byl zvolen v demokratických volbách

6 2
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik