Diskuse

Občanství EU za peníze?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Každý stát by měl mít naprosto svrchované právo udělit a NEUDĚLIT komukoli občanství z naprosto libovolného důvodu popsaného v zákonech dané země.

Kupříkladu v listině základních lidských práv a svobod (já ji sice považuji za nesmyslný cár papíru ale EU a konečně i vaše strana se jí často ohání) je i to že občanství nesmí vzniknout proti přání dané osoby.

Takže nechápu jak vůbec možné že občanům kupříkladu ČR kteří nechtějí být členy EU je toto občanství arbitrárně přiděleno.

Stejně tak nechápu jak si kterýkoli stát může dovolit dávat občanství dětem když jim nebyla možnost vyjádřit svůj názor na to zda občanství vůbec chtějí. (a dokonce se ani nemůžou vyjádřit k podmínkám za jakých je jim přiděleno)

1 0
možnosti
JN

Lepší než mi, dáváme občanství zadarmo, jako na běžícím pásu. Žijete v ČR? Začíná to být čím dál víc multi kulti, viďte?! 

X Abych odprostil od nejasností: Zoufalí afričtí uprchlíci nebudou mít 31 milionů kč na občanství. To je dobrá zpráva. A fandím Maltě. Podle mě by občanství mělo být záslužné, buď za peníze a nebo za činnost. Špičkovým chirurgům bych 31 mega odpustil. Však oni to té společnosti vrátí. ;-) [>-]=EU

jardanovak.blog.idnes.cz

0 0
možnosti
RC

Podminky podle ceskeho prava:

Nejméně pětiletý trvalý pobyt v ČR, přičemž cizinec se musí po tuto dobu převážně zdržovat na území ČR. Ministerstvo může prominout, že trvalý pobyt žadatele o občanství netrval celých 5 let nebo že žadatel se zde převážně nezdržoval (ovšem jen za podmínky, že trvalý pobyt ke dni žádosti žadatel povolen má), a to z celé řady důvodů,

které zakládají určitou vazbu žadatele k České republice nebo k bývalému Československu (viz §11, odst.(1) zákona) anebo naopak

nemá-li žadatel žádné občanství nebo

je-li v ČR azylantem. Jinymi slovy, pokud u nas nekdo 5 let zije a pracuje, ma pravo na obcanstvi. A pak uz pracovat nemusi a muze pobirat davky. Jinymi slovy, my si sem muzeme natahat spousty lidi, kteri budou pro CR a pripadne EU zatezi. Za podminek Malty se neda cekat, ze by ten clovek byl v budoucnu zatezi, pokud je schopen investovat takove prostredky. Vzhledem k nasemu politickemu systemu a kvalite politicke garnitury je volebni pravo vcelku bezcenne ve srovnani s ostatnimi benefity, ktere osoba ziskanim obcanstvi dostane.

1 0
možnosti
MB

Zase si europarlament vymyslel nějaký pseudoproblém,který řeší,aby se nemusel zabývat skutečnými problémy EU. Netroufám si odhadnout kolik tisíc cizinců získá ročně občanství členského státu EU korupcí,nebo podvodem a v zápětí se stane doživotními pobírači dávek.Malta zvolila transparentní a racionální postup. Co je na tom špatně?

3 0
možnosti
RC

Takze rovnost v chudobe, ze? A nechteli kdysi vladcove z CSSD umoznit trvaly pobyt kvalifikovanych osob na uzemi CR? A proc, kdyz jste tak pro rovnost, ne pro nekvalifikovane?

2 0
možnosti
MK

Takže chcete říci, že Malta je pod protektorátem EU a bez protektora nesmí rozhodovat o svých věcech?

3 0
možnosti
JN

Už rozhodla a daří se jí skvěle.

0 0
možnosti
MP

Nějak mě nedochází co je na tom špatně,vy jako Europoslanec to máte podpořit ne bránít

4 0
možnosti
MK

On raději to občanství dá zadarmo arabským teroristům.;-)

4 0
možnosti