Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J55a58n 39R42á82ž

24. 11. 2013 16:45

Autor tvrdí,že většina Ukrajinců, dle průzkumů, chce integrovat do evropských struktur. To beru, ale oponuji, že by většinově chtěli diktát Moskvy vyměnit za diktát Bruselu.

Většina občanů ČSR také chtěla integrovat do evropských struktur, ale aktuální průzkumy veř. mínění dokazují, že většina odmítá bruselskou diktaturu. Takže asi pravda je něco jiného, než nám pan eu-poslanec namlouvá.

4 0
možnosti
PS

P97e79t61r 87S90k79á32c21e22l

24. 11. 2013 20:32

Pan EU-poslanec má věštecké sklony - prý historická šance. Vždyť EU se chce rozpínat, EU Ukrajinu potřebuje. Stejně jako nás před deseti lety, kdy k nám jezdili "ceniči zubů" a slibovali hory doly. Kde jsou dnes jejich sliby? Proto EU zkrachuje. Např. není ani schopna zrušit nesmyslné posouvání hodin vpřed a vzad. Podobě jako to učinila Ruská Federace. Více na http://www.onlyonetime.cz

2 0
možnosti
PK

P34a54v80e37l 10K47u38r61a23l

24. 11. 2013 12:47

PAne Roučku jediné co musela EU udělat je garantovat Ukrajině dodávky ropy a plynu za současné ceny bez toho aby je museli kupovat od Putina...

Jenomže toho EU schopná a vzhledem k totální absenci reálných energetických surovin na vlastním uzemí prostě nebude.

Vždyť i my jsme prakticky na dovozu paliv a petrochemických surovin z ruska zcela závislí a bez nich můžeme přežít maximálně z rezerv které jsou ovšem naprosto nedostatečné. na pouhé tři měsíce.

Aby jsme měli nějakou vyjednávací pozici potřebujeme jak my tak většina Evropy vytvořit zásoby paliv, kovů a minerálních surovin alespoň na 2-3 roky spotřeby dopředu.

Podobně jako to nyní dělá čína.

Ne že na dluh kupujeme současnou spotřebu.... Naše pozice je zcela katastrofální... chcete s pozicí Evropy něco dělat? tak je třeba aby EU v první řadě zcela splatila svoje dluhy, a začla hospodařit s přebytkem z kterého se budou vytvářet rezervy na horší časy které se nebudou prožírat na nesmyslných investicích typu cyklostezek.

6 0
možnosti

Šťastní Ukrajinci.

Přišli o kvóty na zemědělství, potravinářství i některé výrobky. Přišli o protekční mezinárodní monopoly, které by zlikvidovali jejich domácí výrobu a připravili je postupně o jejich konkurenceschopnost. Přišli o zadlužení, v kterém se my sami bezvýchodně nyní hrabeme. 

Velké ruské trhy a levnější nafta je pro ně jistě výhodnější i když se to některým zaslepencům i Evropským demokratům nelíbí. Nejlepší bude, když EU podepíše přístupovou smlouvu s Ruskem, pak se Ukrajina jistě přidá a začne pořádná legrace i v Bruselu.;-D

7 1
možnosti
JR

J25a64n 57R58á17ž

24. 11. 2013 16:51

Fakt jsem se pobavil představou, jak by Barosso káral Putina že nedodržuje kvóty žen nebo že diskriminuje Čečenské teroristy, popřípadě doporučuje stavbu moskevské mešity. Jsem pro integrační dohodu Bruselu s Moskvou.......to by byla velká legrace až by se Putin nechal zvolit Evropským prezidentem.

4 0
možnosti
OK

soudruhu roucku, zrovna vy, socani, co jste s ruskem jedna ruka, pindejte neco o "nestastne ukrajine":-)

2 2
možnosti
LJ

Ukrajina je závislá na dodávkách plynu z Ruska. Má problém s jeho placením. Možná je závislá i v dalších věcech, které jí EU při nejlepší vůli nemůže nabídnout.

4 0
možnosti
OK

napriklad: na hranicich s ruskem, beloruskem, moldavii a na krymu maji atomovou ruskou army, na vychode bylo hladomorem ve 30.letech vyvrazdeno veskere obyvatelstvo a nahrazeno ruskz mluvinimi osidlenci, co nemaji s ukrajinskou tradici nic spolecneho, to je tech cca 30% hlasu vzdy pro janukovice,kuzmy a jim podobne, v zemi stale vladne bolsevicka diktatura, co znamejsi oponenty (tymosenkova) nechava po vykonstruovanych priocesech zavirat, mene zname vrazdi - tohle vse jsou silne argumenty, silnejsi, nez plyn. p.s. jeste pro ty, co mluvi o soucasnem eurohomosvazu, dnes mate sice recht, ale eurounie je reformovatelna, rusko nikoli, lecit unii ruskem je jako lecit salmonelozu plicnim morem + ukrajina v rukou ruska je vysoke bezpecnostni riziko pro nasi zemi, pamatujte na unor 1948 i na srpen 1968.

2 2
možnosti
LS

Jen klid, Roučku. Vzhledem k tomu, jaká je EU terno, si určitě Ukrajinci budou brzy rvát vlasy a dají vám beztak za pravdu. A tím rozhodně nechci říci, že spočinutí v náruči velkého medvěda je něčím lepším. Asi takto - kdo má viset, ten se neutopí.

3 1
možnosti
Foto

Parazité z Bruselu prostě Ukrajince neinspirují, pane Roučku. Vaše výsledky neodpovídají nákladům, do Vás vložených. Proto se Ukrajinci rozhodli tak jak se rozhodli a je to rozhodnutí správné.

5 1
možnosti
MP

Soudruhu Roučku, ukrajinci na rozdíl od vás včas poznali, kam kráčí EU / do Brusele !!!/ , proto šlápla na brzdu. Čest práci, soudruhu ! S evropským SVAZEM na věčné časy![>-][>-][>-]

3 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik