Libor Rouček

Vyjde ODS její poslední podvod?

6. 04. 2014 11:50:49
Sázet ve volbách do Evropského parlamentu na téma, které s nimi nemá pranic společného je zatím poslední ukázkou úpadku ODS. Tato strana se vědomě pokouší o podvod na voličích!

ODS není zrovna v dobré kondici, už i její vlastní voliči tuší, že za deset let působení v Evropském parlamentu se tato strana nemá čím pozitivním pochlubit. Stejně jako kdysi strašila ODS před naším vstupem do EU negativními důsledky členství, sází také dneska na negativní emoce lidí. Pod dojmem krize eurozóny je u nás mezi občany silná většina proti brzkému zavedení eura a toho se rozhodla ODS využít v nadcházejících volbách.

Rozhodnutí o vstupu do eurozóny přísluší pouze české vládě a nerozhoduje se o něm v evropských volbách. Tím, že ODS slibuje ve svém současném programu zabránit přijetí eura, vodí občany za nos.

Bohužel, řada českých občanů neví, jaké jsou pravomoci Evropského parlamentu, kdo co rozhoduje v EU a ve členských státech a jak funguje kontrola moci. Je na čase, aby na to začala česká média upozorňovat, když už se nejen populistická uskupení, ale i tradiční politické strany hlavního proudu uchylují k takovýmto podvodům a mystifikacím.

Je to jasné zneužívání voleb do Evropského parlamentu, který je stále důležitějším orgánem EU. Schvaluje se v něm více než 70 % legislativy, která je potom přenášena do právních řádů členských zemí. Tyto volby jsou důležité, rozhodnou o další orientaci Evropské unie, ale nerozhodnou o tom, kdy (a případně zda vůbec) naše země přijme euro. Bylo by načase, aby ODS nemátla lidi a hrála poctivou hru!

Autor: Libor Rouček | karma: 17.25 | přečteno: 1223 ×
Poslední články autora