Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Autor píše: ,,EU nenese žádnou zodpovědnost za to, že nyní Rusko porušuje mezinárodní právo.´´

To je naprostá lež. Kdyby EU nevyprovokovala na Ukrajině masakr, nemuselo by Rusko zasahovat. Putinovy kroky jsou jen logickým důsledkem toho, co tam provedl západ, především EU.

7 6
možnosti
TK

Ten masakr vyprovokoval Putin. To vám uniklo?

5 5
možnosti
MJ

A jak toho docílil, když se střílelo z budovy obsazené Pravým sektorem?

6 1
možnosti
TK

Vy jste tam byl? Já ne. Vy jste pro levý sektor. Potšč vás Putin.:-)

2 1
možnosti
TK
Foto

Ano, eskalace napětí západ-východ to je. Ale na to jsem upozorňovala už loni a hlavní osu vnímám i čistě v obchodní sféře. Korporáty USA se tlačí i na Evropu a zároveň celý západ na východ..když si jenom vezmeme chování supermarketů...jako kobylky...kočovníci..Upozorňovala jsem na to na FB už loni na jaře. Prasklo to zrovna na Ukrajině a zrovna kvůli EU a na druhé straně Janukovičovi napojenému na Rusko...ale problém vidím hloluběji. Ne v EU úřednících, ale konzumní společnosti a slabých stránkách kapitalismu jako takového. Jak to vnímáte Vy? Které konkrétní hluboké příčiny vnímáte? Které spouštěcí? Která prohlášení a které kroky podle Vás vedly skutečně k prasknutí napětí a nebo prostě jen prasknutí (které by nastalo později jinde) umožnily?

0 2
možnosti
MP

Paní Kulhavá, masakry začaly od nepodpisu!!!. Není o čem diskutovat. Kdo tam dovážel ty tuny pneumatik, kdo zajištoval celé tři měsíce stravu od rána do večera. Nezaměstnaní radikálové dostali dobře zaplaceno, kolem deseti tisíc v korunách denně.  Normální pracující lidé by násilím nevnikaly do parlamentu, neřezali by obličej, nevyřezávali oči... Proč tehdy EU mlčela a proč nechce vyšetřit viníka? Doufám, že vám to došlo, cui bono? Nikomu z nás se nelíbila minulá vláda, ale představte si, že bychom  násilím vnikli do sněmovny. Policie by to nechala být??? Proč ležícího policistu kopalo pět lidí a nikdo mu nesměl pomoci? Jestliže tehdy EU mlčela a odmítá to vyšetřovat...!!

2 0
možnosti
Foto

Pane Petře, souhlasím s Vámi. Jen hledám hlubší příčiny. Skutečně jsem vnímala, že k něčemu takovému v oblasti Ruska dojde. Popisujete konkrétní události a je to vpořádku. I EU leccos zazdila. A některé její kroky dál naprosto nechápu a budu se na to ptát znova a znova europoslanců. Nejsme ve sporu. Jen bych nerada zapomněla na ten hlubší kontext. Ten neviditelný a dlouhodobý. Určité napětí ve světě vygeneruje určité události. Ty je třeba řešit, ale i - potom- tu základní nerovnováhu a problém.

1 0
možnosti
MP

Paní Kulhavá, EU je předehra NWO. Zasvěcení ví, o co se jedná. Jde o záměr přivést celý svět do chudoby. Už někteří velmi dobře informovaní zjistila, že není žádná náhoda, že ve světě vládne levice, u nás vládne levicová vláda, levicový senát, levicový ÚSTR, levicový ÚS. Není žádná náhoda, kdo by zvolen za ombudsmana, atd. Proto jediné řešení je odchod z EU. Rozpad EU je zákonitý, at si to přejete, či ne. Je to jen otázka času. Čím později, tím víc to bude bolet. Al jen ty obyčejné lidi. Island vrátil přihlášku do EU, V Anglii bude referendum o výstupu z EU, v Rakousku má eurorealistická strana 30%, v mnoha dalších státech vzrůstá počet příznivců eurorealistických stran. Lidi se konečně probouzí, protože nezaměstnanost a drahota se stále stupnuje. Porovnejte si ekonomiku naši i EU před pěti, deseti, patnácti lety...Stabilně se zhoršují tyto údaje o nezaměstnanosti, HDP, zadluženosti. Jak můžete například z Prahy znát problémy v Čiernej při Čope? Jak může jediný moloch kontrolovat 28 států a statisíce obcí? Je všeobecně známo, čím větší město, tím větší anonymita, čím větší panelák, totéž. Jen na vesnici si vidí do talíře. Čím větší kolos, tím větší nemožnost kontroly. Dotace=zdroj korupce. Příjemný den.

0 1
možnosti
MP

Paní Kulhavá, příčina je v socialistické regulaci, zákazech a příkazech a dotacích. Každý ekonom vám potvrdí, že liberální ekonomika je ideální. Jedině ta roste stále víc. Důkazem je naše ekonomika před vstupem do EU. Důkazem jsou i evropské státy, které nejsou v EU. Budte si jistá, že Ukrajina v RU bude směřovat do chudoby, zatímco Krym půjde opačným směrem. Totéž bude platit o každé zemi, která vystoupí z EU. Je nesmysl, aby velmi silné a slaboučké státy měly stejnou měnu. Umělá devalvace v případě zadluženosti má svůj význam. Řekové s drachmou by neměli s placením dluhu takový problém. Na Řecku je vzorně vidět, jak je EU neschopná kontrolovat jednotlivé státy. Něžná revoluce byla podraz a konečně to mnozí lidé začínají chápat. Kdo na tom dnes vydělává.. Cui bono?

0 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik