Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přimlouvala bych se také za ideály. Někdy i běh událostí dovolí a když je člověk statečný, ztráty nejsou tak velké. Ale jednoduché to rozhodně není. Z článku vlastně nevyplývá, jak se nakonec zachováte. Kéž to tedy celá EU vede po linii diplomacie i statečnosti v maximální míře.

0 0
možnosti

P29a89v54e53l 19K77u77r69a12l

10. 3. 2014 21:08

Jak musí zasednout Ukrajinci a Rusové?

Rusko tu sebranku která nyní vládne v Kyjevě NEUZNALO. Stejně jako USA 30 let neuznalo Íránský režim po tom co byl svržen jejich spojenec Šáh.

Jakékoli vyjednávání mezi Ukrajinskou vládou (tedy tou současnou kterou já za legitimní také nepovažuji) a Ruskem by znamenalo že rusové defacto schválí její legitimitu... a pochybuju že budou tak pitomí.

1 0
možnosti

Hlavně aby naše sankce ,,proti,, nenaštvali Ukrajinu, Rusko, EU...:-/

1 0
možnosti

Je v naprostém pořádku, že se zamýšlíte nad tím, zda by samnce splnily svůj účel. Od toho sankce jsou, aby nějaký účel plnily, a pokud by toho nebyly schopny, tak je vůbec nemá smysl nařizovat. Příměr: Nemá smysl mi za trest zakazovat dovolenou u moře, když po ní ani v nejmenším netoužím.

Ale pro současnou prohnilou EU je typické, že její vášnivý zastánce si vedle té první a zcela legitimní otázky klade ještě druhou otázku, a sice tu, jaký dopad by sankce měly na EU. Pane europoslanče, pokud máme za něco bojovat, tak s tím určité oběti prostě spojené bývají. Taková slova jako "já bych ty sankce vyhlásil, ale nemohu to udělat, protože by mě to stálo čtyři stovky", jsou prostě směšné. Ideál, za který člověk není ochoten něco obětovat, už není ideálem.

Nic proti tomu, že nechcete být hlasatelem ideálů, ale v tom případě si ne něj ani nehrajte. Neříkejte, že byste rád za svými ideály stál, avšak "ono to nejde". Otevřeně napište, že na ideály kašlete a že Vám jde o byznys. nebo ještě lépe: nepište nic.

Opakujui: Ideál, pro který člověk není ochoten něco obětovat, přestává býti ideálem.

4 0
možnosti

Ještě jeden příměr mě napadl, ale směrem k Vám, pane Roučku:

Jste na morální úrovni afektované slečinky, která odsuzuje řezníka za to, že na jatkách usmrcuje vepře, býčky, krávy nebo kuřata, ale potom si ona sama na kuřecím řízku, vepřovém mozečku nebo hovězím guláši pochutnává.

2 0
možnosti

Jaké mezinárodní právo Rusko porušilo, Mimochodem jedinými dvěma autoritami, které to můžou závazně konstatovat, jsou RB OSN a Mezinárodní  soud v Haagu. A ten pravil, že problém secese není v mezinárodním právu upraven, což je velká chyba.

A z hlediska čistě mezinárodního práva představují Kosovo a Krym identické případy.

4 2
možnosti

Opravdu považujete Kosovo a Krym za zcela identické případy?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS