Diskuse

Hrozí Ukrajině rozpad???

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PGS

Současná Ukrajina, jako výsledek stalinské politiky je  slepenec čtyř nesourodých územních celků, které spolu mají i historicky společného méně, málo, nebo vůbec nic. Východní Ukrajina, silně poruštěná, západní Ukrajina znovu ukrajinská, východní Polsko, zabavené Stalinem a poruštěné a Podkarpatská Rus, která nikdy s Ukrajinou a Ukrajinci neměla nic společného. Nebylo by tedy nic divného, kdyby se během řešení politických rozporů vyřešily i rozpory územní a národnostní.

1 0
možnosti
MP

Ještě nejsou v unii a už jim rozkazují, jaké mají mít zákony. To není diktatura?

3 1
možnosti
PGS

Demokratické zákony jsou snad samozřejmé nejenom v Unii!

0 1
možnosti
MP

S tím souvisí i to, že v Irsku museli opakovat referendum. Budto půjdeš do EU po dobrém, nebo...

3 0
možnosti
VH

nastal čas na obnovení Polsko-litevské unie na ukrajinském území

0 0
možnosti
PGS

Jednak, Litevci určitě nejsou pro, jednak  ta unie se nikdy nenalézala na ukrajinském území, naopak Ukrajina, drží dnes část východního Polska, které bylo Polskem Historicky a Poláci si jej znovu vybojovali na bolševicích v r. 1920. A dále, podstatná část  polského a litevského území, až téměř po Minsk je dnes držena Běloruskem. Máte v tom zmatek, pane Hrubeši! Nebo elementární neznalosti historie?

0 0
možnosti
MP

Je rozumné, jsou-li dvě zla, tak volit to menší. To je Rusko. S EU už máme bohaté zkušenosti. Kdepak je ten náš průmysl, který jsme měli na světové úrovni? Kdepak je to naše zemědělství, kdy jsme byli zcela soběstační? Hujeři to budou svádět na naši vládu. do chce psa bít...

1 0
možnosti
RH

Neměli by o tom rozhodnout Ukrajinci místo vás, co je pro ně lepší?

1 0
možnosti
Foto

Dialog možný není.

Demonstranti mají jedinou podmínku a to odstoupení Janukovyče s celou vládou, což není dialog.

A mám obavu, že ani demonstranci nejsou jednotní. Část jich bude chtít Tymošenkovou, část Klička, další částí jsou Banderovci a radikálové všeho druhu.

2 0
možnosti
RH

Co je na předčasných volbách špatného. U nás proběhly a zdaleka nemusel Nečas zabíjet demonstranty..

0 1
možnosti
MS

Existují dvě zásady vedoucí k zisku větší moci:

1. Rozděluja panuj (vypadá to tak, že soudruh Rouček dostal pokyn prezentovat úvahu o rozdělení Ukrajiny jako eurostranický pokyn)

2. Kdo má z určité situace největší prospěch (což se dělá tak, že ten, komu něco prospěje nejvíce, vždycky nasadí jako štít nějaké trubce)

EU je bolševická totalitní organizace. Někdo to může nevidět. Ale věci se vždy po nějakém čase vyjeví tak, že to uvidí i ti, kteří to prostě vidět nemohou.

5 1
možnosti
RH

Myslíte, že v područí Ruska je lépe?

1 3
možnosti
Foto

Podněcováním terorismu na cizích uzemí žádného rozumného cíle nedosáhnete, pane Roučku. Je nutno se soustředit na vlastní území, neokrádat vlastní občany řízenými devalvacemi a a nevměšovat se do cizích záležitostí Rv

6 1
možnosti
MS

Vezměme to, soudruhu Roučku, z jiné strany. Co kdyby se Moskva rozhodla, že chce Ukrajinu začlenit do své Ruské unie? Rusko je také unie. Poslali by provokatéry do Kieva, a začli by hlásat, že Ukrajina potřebuje Rubel a Ukrajina patí k Rusku? To byste si v tom Bruselu všichni nadělali do spoďárů a vydávali byste činnost Ruska za imperialistickou politiku atd.

Takže, soudruhu socialisto Roučku, berte na vědomí, že už začínáte dost lidí hodně krkat tou svojí socialistickou internacionálou.

6 1
možnosti