Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Hranice východu a západu byly už od Stalina či ještě dříve mezi Slovenskem a Ukrajinou, která předtím patřila nám. My jsme byli takový prostředník mezi východem a západem. Nemělo by nám to být úplně jedno. Nedá se vyloučit vznik nejen občanské války. Stačí, aby se do toh zamíchaly jiné státy. Je mi líto těch zmrzačených policistů, kteří si musí nechat líbit házet po sobě molotovovy koktejly a nechat se mlátit řetězy. Ty zlomené kosti policistů se budou velmi těžko léčit a jistě někteří z nich budou celoživotní invalidé. Záměrné provokace proti policistům mají svůj důvod. Aby policisté radikálně zasáhly, a pak by musela vláda padnout. Media by se postarala, aby byla zvolena eurohujerská strana. A vo to de.

2 0
možnosti
LN

..a co když provokují Rusové...??, to vás nenapadlo...??,

0 4
možnosti
MP

Stačí pohled na jakoukoli mapu. Ukrajina i podle všech hranic, nejen jazykově, což je velmi důležité, je svým způsobem všeobecně chápána jako součást Ruska. K tomu není nutné znát historii ani zeměpis, stačí pouhý pohled na mapu.

0 0
možnosti
MP

Mám dojem, že EU  n u t í   Ukrajinu, aby vstoupila do EU. Ti placení radikálové, to musí stát hodně peněz. Jsou velmi dobře vybaveni, i o jídlo mají postaráno. Komu takové masakry vyhovují? Proč musí být policie pasivní? Kdo se snaží za každou cenu svrhnout eurorealistickou vládu?

3 0
možnosti
MS

EU svojí imperiální politikou nedříve vyvolá na Ukrajině nepokoje a pak zachraňuje mír. Snad se Vám soudruhu Roučku, jednou dostane spravedlivá odplata za vše, co jste občanům Evropy způsobili.

4 0
možnosti
MP

Soudruhu Roučku, Ukrajina patří k Rusku, ne k Evropě. Je to slovanský jazyk, který má velmi daleko ke germánskému jazyku. EU je hlavně Německo. S Evropským svazem na věčné časy. Čest práci, soudruhu!

3 0
možnosti
RH

Co má jazyková skupina společného s politickou příslušností? Komunisti nám tvrdili, že jsou Rusáci bratrský národ, vy si to taky myslíte?

3 1
možnosti
JK

J81a22n 45K86ř90í63ž

25. 1. 2014 10:19

Já jen stran titulku článku - nehrozí.

0 0
možnosti

Tak já také. Hrozí. Ale co je nám po tom, stejně do EU Ukrajinu nebo její část nevezmou. Už je takhle dost problémů. Nás se nikdo ptát nebude.

1 0
možnosti
PK

P27a56v46e16l 61K68u86r87a45l

25. 1. 2014 10:11

Kompromis za každou cenu není nikdy nejlepší řešení.

Použili li matematický popis tak člověk 1 má nějakou střední hodnotu názorů popsanou bodě A, a pak nějaký interval (A-a;A+a) který je pro něj ještě přijatelný (třeba je li to kompenzováno v jiné dimenzi.

člověka 2 popíšeme množinou (B-b;B+b)... Funkční kompromis je možný pouze pokud existuje neprázdný průnik těchto množin (ideálně aby byl neprázdný ve všech dimezích)

Pokud takový průnik neexistuje a předsto dojde k ke kompromisu který nebude ležet ani v jednom z těchto intervalů tak se stavem budou kategoricky nespokojené obě strany a budou se více více radikalizovat a tlačit na změny k tomu co chtějí.

Mimochodem pane řoučku k tomu dochází tady v ČR...

1/3 voličů je kategoricky pro levici, 1/3 voličů je kategoricky po pravici a 1/3 nechce více méně ani jedno. (A opět dost kategoricky). Už nyní je valná většina voličů ANO nespokojena s tím jak Babiš porušil volební slib že s ČSSD, ODS, TOPkou a komunisty nepůjde do vlády... Jeho voliči především chtěli aby bránil tomu aby tyto strany získali další vliv (a ruku na srdce vypadá to že i za cenu toho ČR nebude mít tohle volební období vládu žádnou)

1 0
možnosti
ZS

Samozřejmě, že hrozí. Ukrajina je už dlouho rozdělená na západní část, která by ráda směřovala k EU, a východní část, která zase tíhne k Rusku. EU zatím svými postoji, spíš vášně rozdmýchávala než mírnila. Jedinou cestou je jednání EU s Ruskem a poté taková nabídka, co bude přijatelná pro všechny tři strany. Moc tomu však nevěřím, zkrotit rozvášněné Banderovce už evidentně nezvládne ani Klitschko se svými direkty. Já bych spíš sázel na nějakou iniciativu ze strany Číny. V poslední době tam hodně investovali a určitě nechtějí, aby jejich investice zmařila EU, jako nedávno v Libyi.

1 0
možnosti
PK

P33a71v15e77l 37K18u78r44a90l

25. 1. 2014 10:24

Trochu nechápu proč Banderovce krotit - Bandera je vynikající příklad hodný následování- půředvedl svůj odpor jak ke komunismu sovětského svatu tak proti německému nacismu. 

JAko jeden z mála lidí si uvědomil že kromě sebe sama nemá naprosto žádné spojence a musí se o sebe starat sám. tím že se bude spoléhat na pomoc z venčí od jiných institucí sledujících vlastní zájmy a cíle se svobody nikdo nedočká. Stejně jako sme se jí nedočkali my. Nikdo nám nepomůže a z venku nic nezařídí. To musíme udělat sami.

Nemyslím si že jakákoli nabídka přijatelná pro všechny strany existuje.

Jediné řešení které zabrání válce je Zemi rozdělit a strikně udělat hranice podle etnicity obyvatelstva. (jakékoli jiné dělení vždy dělalo problémy... které se museli pracně napravovat například odsuny po druhé světové...)

0 0
možnosti
JS

Soudruh Rouček už zase perlí. Jak je vidět, Ukrajina je lákavým soustem pro EUSSR. Doufám jen, že si Ukrajinci zachovají zdravý rozum a do toho eurobolševického spolku nevlezou.

Více o tom píšu zde: http://jansedlacekjan.blog.idnes.cz/c/383744/

2 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik