Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Tvrzení, že návrh na mýtné pomohl CSU vyhrát volby je trochu nadnesený. V zemských volbách dostala CSU 49 % - skutečně si někdo myslí, že k takovému výsledku stačí výkřik - my chceme mýtné pro cizince ?

0 0
možnosti
JR

J98a40n 20R33á41ž

8. 11. 2013 19:05

Ať si každý stát dělá finanční politiku jak chce a žádný bruselský byrokrat ať do toho nekecá. Když se Němci rozhodnou zpoplatnit dálnice, je to jejich suverenní rozhodnutí a že to budou vlastním řidičům kompenzovat je jen dobře, protože cizinci neplatí německé automobilové daně.

0 0
možnosti
Foto

To je ta vaše EU. Samozřejmě, že toto obcházení odporuje legislativě EU. Jenže:

http://streit.blog.idnes.cz/c/374353/Co-je-v-EU-dovoleno-bohovi-neni-dovoleno-volovi.html

0 0
možnosti
JC

EU směřuje intenzivně zpět ke středověké Svaté říši národa německého, kdy pod vnějšními znaky císařské moci bojovaly mezi sebou navzájem nejen jednotlivé země, ale i jednotlivá města a jednotliví feudálové, a na silnicích i v městkých branách a na všech říčních mostech se vybíralo mýtné a cla.

1 0
možnosti
SB

Nevyjadřuji se k mýtnému v Německu, ale na první pohled se zdá být divné, že pan Rouček, který dosud hájil kdejakou hloupost z EU, najednou to kritizuje. Že by prozřel? Ale ani náhodou! To bude tím, že ostatní hlouposti na něj asi dopad nemají, nebo mu jsou bohatě kompenzovány výhodami jeho funkce v EU, zatímco po německých dálnicích jezdí jako řadový řidič, nikoli jako politik EU, a tak to musí platit ze své kapsy. Prostě tentokrát to dopadá na pana Roučka, a tak je to špatné. Když to dopadá na ostatní, ale pan Rouček z toho újmu nemá, tak to je v pořádku.

4 1
možnosti
PK

Nejsem odpůrcem rozumné federální Evropy, ale mýtné považuji za naprosto normální a vždy jsem se v tomto německé "dobrotivosti" (při hustotě a kvalitě dálnic)  podivoval.

2 0
možnosti

Už se Vám, řediteli lidských osudů, ten eurokapitalismus zkrátka sype!

1 0
možnosti
Foto

Ale kdepak, sype se eurosocialismus.

0 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik