Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Soudruhu Roučku, váš plat je přes tři sta tisíc měsíčně +mnoho dalších výhod. Díky vaší straně jsme se zadlužili. Socialismus vede vždy k bídě. Měl byste se stydět!!! Čest práci soudruhu!

1 0
možnosti

O jaké pravici to, proboha, mluvíte? Ve sněmovně jsou nyní samé levicové strany a skutečně pravicovou vládu nepamatují už ani ti nejstarší z nás. Naše konkurencescopnost je těžce postižena tím, že ze svých daní musíme živit milióny darmožroutů, kteří nevytváří žádné hodnoty a to především z řad zbytečných státních zaměstnanců. Stačilo by dvě třetiny z nich propustit ze státních služeb a hned by se tady všem ostatním dýchalo a žilo mnohem lépe. Ke dnu nás táhnou daně, zákazy, příkazy a omezení a hlavně buzerace státu.

2 0
možnosti

Krásné diskusní příspěvky. Tak snad raději s tou Kalouskovskoněčasovskou pravicí skutečně ke dnu. Zatímní diskutující jednak zjevně čekají na 2. příchod Krista SPASITELE, dokonalost samu, jednak to raději hodí pravici, poněvadž dodnes podléhají báchorkám, mýtům a mantrám o pravici a levici a jednak dávají naprosto srozumitelně, že demokracii prostě nepotřebují - na co nějaká změna a nějaké střídání pravice a levice. A v neposlední řadě jim výkon pravice za poslední dvě volební období stále ještě není zřejmě dost nekompetentní.

1 0
možnosti
Foto

to střídání má opravdu svou logiku....zefektivnit + zlidštit + zefektivnit +  zlidštit....celkem přirozené periody zlepšování a stabilizace známé ze všech systémů (nejen sociálních, ale třeba i výrobních, aj.)

1 0
možnosti
Foto

ten boj pravice, levice.....už je únavný.

Funkční společnost snese oboje neb ani jeden pól nevyhrotí do extrému. Nefunkční nesnese nic, naprosto nic, vlevo, vpravo, veprostřed, nahoře ani dole.

Naše levice krade a lid krmí drobky a planými sliby a naše pravice krade a podnikatele (ty slušné nepřisáté na státní cecek) krmí liberálními hesly a planými sliby....jen hlupec může fandit jedněm z nich.

Co fandit prostě slušnosti, která má pravicové i levicové prvky, které společnosti prospívají???? (jako OSVČ se smířím s levicovými, byť mě moc nepomohou,....a "slušní socialisté" by se zase mohli smířit s rozpočtovou odpovědností, byť to pro ně taky nebude na oslavu ohňostroji);-) .....ale to je jen řečnický povzdech. Je mi jasné, že v makovicích dál běží "třídní boj". Navíc, těch slušných, aby pohledal..

1 0
možnosti

ano máte pravdu, potřebujeme normálně a spolehlivě fungující stát stát který i přes změny ve vládě běží dál jako dobře seřízený stroj kdy jeho každodenní problémy spolehlivě zpracují státem placení úředníci bez politické příslušnost, tohle není otázka zda je u moci pravice či levice ani jedna z nich nedokázala vytvořit státní aparát který každodenní záležitosti zvládne levou zadní, politici nastupující do funkcí sebou berou přehršel kamarádů podržtašků a přicmrdávačů které nainstalují do fukcí pak stát funguje jak funguje a přesně totéž uděláte vy socani až nastoupíte do funkcí

jako čert kříže se bojíte všichni zákona o státní službě pak byste své kamarády nemohli vzít sebou

takže pane Roučku při věškeré úctě k vám vaše závěrečná věta že "  jako sociální demokraté trefili naším zásadním volebním poselstvím do černého: naše země potřebuje něco tak zdánlivě elementárního jako fungující stát!" je jen populismus a objevování objeveného

1 0
možnosti

Že se vůbec nestydíte sem psát!

1 0
možnosti

Kdybyste vy nahoře nerozkradli to, co z nás dole vymačkáte, byla by situace v naší zemi podstatně veselejší.

3 0
možnosti

Tak nejak to otacite. neni pravda, ze fungujici stat vede k blahobytu lidi, je tomu presne naopak. nechte lidem penize, co si vydelaji a oni uz spontalne ten dobre fungujici stat vybuduji.

4 0
možnosti

Napřed to byla spálená země, nyní  fungující stát. Jsem žádostiv, co bude následovat po fungujícím státě.

3 0
možnosti
Foto

S vaším zásadním volebním poselstvím jděte do rusutur!

3 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik