Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je celkem zabavne sledovat jak clovek pobytem  v Evropske politice uplne ztrati kontakt z realitou. Pro pobaveni je ten blog celkem dobry, ale pod tim se skryva trochu zoufalstvi z toho kam az se da realtivne inteligentni clovek dostat masazi masivni propagandou. Jaky dement se z nej muze stat.

0 0
možnosti

Další lidé, prakticky celý vesmír, skáče z okna. Jen my trháme partu a nejsme in.

1 0
možnosti

Roučku, mě pobavila Vaše otázka v nadpisu článku. Koho myslíte tím "my"? Jak jsem si všiml , Tak v EP nehlasujete v zájmu ČR ale v zájmu socialistické internacionály a v zájmu evropských politických elit, tak jaképak my?;-)

1 0
možnosti
Foto

No jo, Lotyšsko si úspěšně vymírá (za 20 let přišlo o 660 000 obyvatel, zhruba o čtvrtinu) a další zvýšení závislosti na tupém montování německých aut (Slovenský průmysl je z poloviny závislý na automobilovém průmyslu) bez přidané hodnoty, to je ta vize sociální demokracie. Když se silně otřese mezinárodní trh s automobily, Slováci můžou jít leda bačovat. Supr vzory, co tam máte dál? :-)

1 1
možnosti
Foto

Po každém krachu a ožebračení lidí se ekonomika zvedne a chvíli to vypadá dobře. To je i případ Lotyšska. Nechápu, proč by to pro nás měl být nějaký vzor, to snad jedině pro Vás, pane Roučku Rv

1 1
možnosti

J25a67n 60R79á72ž

7. 6. 2013 23:14

Rouček je v mých očích reprezentant všeho zlého, co k nám z Bruselu přichází. Od sociálního inženýrství až po diktaturu nikým nevoleného aparátu Evropské komise.Co může EU čekat,když ji řídí maoista Barosso a v Česku propaguje marxistický blouznivec Rouček?

6 1
možnosti

Jsem spíše eurorealista (menší zlo), ale Váš článek jako dlouholetého poslance s prvotřídními informacemi je hrozný. Proč neřeknete, že Lotyši po r.2008 padali o desítky procent, to se teď +5 dělá snadno. Jak tam zkrouhli mzdy, důchody, jak tisíce otců maká v Německu, protože doma není práce a rodinu nevidí. Nebo mají manželky s sebou a dětičky vychovávají staří.  Vy jste si na platu přidal zatímco vzhledem k vývoji EU byste také měl fasovat méně. Nejsem apriori proti euru, ale to co píšete je prachsprostá agitka.

5 1
možnosti

Osobně zavedení eura u nás vidím jako srovnatelné s měnovou reformou v roce 1953 ;-€

3 1
možnosti
Foto

Každá ekonomika se nachází v odlišné situaci, pro někoho je přijetí eura možná výhodné, pro někoho určitě ne. Ptát se, proč my ještě nepřejdeme na euro, když Lotyši přešli (přejdou), je stejně blbé, jako se ptát libovolného člověka na ulici, proč nejí antibiotika, když nemocnému sousedovi pomohla. Rozumná otázka zní, zda je pro nás přijetí eura výhodné ekonomicky či nikoli -  a tady přibývá čím dál víc varování ze strany ekonomů. Článek pana Roučka není psán z pohledu ekonoma, je plný zbytečně silných a emotivních obratů, které do v podstatě kupecké debaty o plusech a mínusech eura nepatří, působí proto nedůvěryhodně.

6 0
možnosti
Foto

Pan Rouček je typický sociální inženýr a ti budou říkat, že ta loď, kterou tak pracně opracovali svými etatistickými pravidly,  stále dobře pluje i když budou až po krk ve vodě.

8 1
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik