Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M71a56r46e95k 89C43o85z76l

2. 6. 2013 10:48

V úvodu pan Rouček přiznává, že EU vznikla za účelem volného pohybu osob, zboží a služeb. A následně celý článek věnuje omezení volnosti podnikání v oblasti telekomunikací a údajně to má spolu souviset.

Volný pohyb znamená odstranění bariér daných jednotlivými státy, jako je clo nebo kontrola na hranicích. Není to nic o diktování soukromým subjektům, kolik co má stát. Dnes je to telefonování a co bude další? V rámci volného pohybu osob (tak, jak ho chápe pan Rouček a další komunisté a socialisté) nařídíme, kolik má maximálně stát benzín a hamburger u McDonalda, aby rodina jedoucí na dovolenou do Španělska neutratila tolik?

Pokud má EU něco dělat, tak je to posilování svobod, nikoli omezování. V ČR teď vzniká jeden virtuální operátor za druhým a má to vliv na cenu i bez diktátu z EU. Proč Roučkové a jiní vyžírkové raději netlačí na otevření trhu tak, aby virtuální operátoři mohli působit v celé EU?

0 0
možnosti

Koukám, že přítel Rouček už rozumí úplně všemu...

1 0
možnosti

Kolaborante Roučku ....

1 0
možnosti
Foto

Zrušení roamingových poplatků (bez ohledu na to, zda souhlasíme či ne) a veškerý proces kolem je iniciativa úplně jiných lidí a vyžírka p. Rouček na tomto pouze parazituje, protože populisticky cítí, že "by se to mohlo líbit". Takže pane Roučku, až něco vymyslíte sám, tak nám dejte vědět a přestaňte se laskavě chlubit cizím peřím!!!! ;-O Umíme číst a víme o tom rušení i bez vás!

1 0
možnosti
Foto

přežitek je EU, pane Roučku

4 0
možnosti
Foto

Já jsme se v té branži chvíli pohyboval a vím, že se třeba kolegové z Chorvatska na roamingové poplatky turistů vyloženě těšili, jako malé děti na Ježíška.

1 1
možnosti

Nárůst islamismu, přesun výroby do Asie, utápění stovek miliard v nesmyslných projektech typu fotovoltaika apod.. Tady jsou problémy, které Evropu trápí. Nějaký roaming v rámci EU možná trochu problému přispívá, avšak naprosto nepatrným a zanedbatelným způsobem.

3 0
možnosti
Foto

Soudruhu Roučku, kdo jste a co si o sobě myslíte, že si dovolujete posuzovat, co na svobodném trhu (nebo na zbytcích svobdného trhu, který jste téměř zničili) je přežitkem nebo není??? ;-O

2 0
možnosti

A co je na trhu mobilních komunikací svobodného?

0 0
možnosti

Že by poplatky za roaming byly tím, co táhne Evropu ke dnu?  :-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik