Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Procetl jsem si komentare a musim se smat. Pokud totiz zvitezi stouralove, kteri strkaji sve rypaky kam nemaji, najde se velice jednoduche reseni. Cesi se budou postupne zrikavat sveho obcanstvi a prijmou obcanstvi zeme , ktere je danove zajimavejsi.

4 2
možnosti

myslite? ze to uz davno neudelali ;-D

1 0
možnosti

Autor správně poukazuje na to, že daňové ráje jsou nekalou konkurencí států, které si nepřejí zbytečně daňově zatěžovat své občany. Zjednodušeně řečeno - čím víc peněz zmizí do daňových rájů, tím víc peněz zaplatíme my ostatní na daních zde.

Zřejmě bude potřeba se domluvit na minimální firemní dani a odvodech - napřed aspoň v rámci EU27 a zatrhnout nekalou konkurenci daňových rájů - například zdaněním finančních transferů do nich.

A udivuje ho, že reakce ministra financí - oprávněně - řekl bych. Ovšem pokud někdo stojí na stráži zájmů firem a 2% bohatých občanů (jak p.ministr prokázal již mnohokrát), je takovýto postoj pochopitelný.

Stejně tak postoj novinářů. Ovšem pokud si bohatí koupí cokoliv, třeba novináře, nebo i noviny nebo celá vydavatelství a pokud zbývající drží v šachu objemy své inzerce, kterou buď obnoví nebo ne, je i nezájem novinářů pochopitelný.

1 3
možnosti

Daňový ráj je pro dnešní společnost nežádoucí.

Pokud si přeji naplnit státní rozpočet, aby fungovala státní správa, právo, silnice a vůbec infrastruktura, mám 2 možnosti - zdanit firmy nebo zdanit občany.

Když nechám firmy, aby mi zmizely s penězi do daňových rájů a neplatily v mojí zemi - kde zisku dosáhly a jejíž infrastrukturu při tom používaly - žádnou daň, z čeho budu financovat potřebné? Z peněz občanů. Jiná možnost už není.

A protože firma nezaplatí skoro nic ani v tom daňovém ráji, není to bůhvíjaká výhra ani pro ten ráj. Ale protože ráj nemusí dát nic např. do oné infrastruktury, protože tu firmy nepotřebují, když používají infrastruktury jiných zemí, je to pro ně i tak přínos.

Tu svobodu, kterou tak chválíte a kterou nazval předseda správní rady Googlu Eric Schmidt "tím pravým kapitalismem", kritizovala před nedávnem i předsedkyně Výboru pro veřejné finance Dolní sněmovny Margaret Hodgeová: "To, že Eric Schmidt řekl, že je 'hrdý' na přístup své firmy k placení daní, je arogantní, je to mimo a je to urážka jeho zákazníkům v Británii," zdůraznila. "Obyčejní lidé, kteří platí daně bez reptání, už mají plné zuby toho, když vidí, že vysoce výdělečné globální firmy jako Google používají všech existujících triků, aby se vyvlékli z placení svého férového daňového příspěvku. Firma Google by měla přiznat svou odpovědnost vůči zemím, jako je Velká Británie, odkud si odnáší tolik zisků, a platit řádné podnikatelské daně ze zisků, které tady vydělává. Měla by se stydět, ne být hrdá, za to, že to nedělá." Firma Google dosáhla v Británii 2,5 mld. liber zisku v roce 2011 a zaplatila na dani ze zisku necelých 0,25%. Srovnejte to s procentem svého zdanění. Google sídlí na Bermudách. Můžete říct, že z vlivné paní předsedkyně mluví závist k úspěšným - jak jsme si zvykli podobné názory hodnotit u nás - já bych si ale myslel, že se jedná spíš o zlost. A oprávněnou.

5 1
možnosti

Tak Google zaplatil na daních v Británii určitě víc než Margaret Hodgeová.

2 0
možnosti

J49i87ř70í 97H79a88n24s

8. 4. 2013 20:59

R^S Kalouskem jste to trefil. A nasi novinari? Kapitola sama pro sebe.:-/

1 0
možnosti
Foto

A co je vám, panáčku, do toho, kdo má kde SVÉ peníze, ziskal-li je legálně?

4 4
možnosti

J39i43ř34í 30H37a96n79s

8. 4. 2013 21:36

Rudla vam rikaji, ze panacku?;-D

2 2
možnosti
Foto

odpověď: Až je budou mít v bezpečí:-/

0 0
možnosti
Foto

Pokud jde panu Kalouskovi primárně o svobodu jednotlivce, měl by umožniz i zaměstnancům danit své mzdy v daňových rájích - občané by měli mít stejná práva !

2 1
možnosti

Garantuji vám, že způsob, jak nedanit v tomto zlodějském státě bude vždy (vlastní zkušenost). Pokud ovšem nechystáte ostnaté dráty...

2 0
možnosti

Skvělý článek. Další důvod, proč nevolit ČSSD

7 5
možnosti

Opava: další důvod proč nevolit ODS a TOP09.

2 4
možnosti

Ráj by mohl být v celé európě,nebýt všech těch parazitů a zlodějů co člověk musí živit.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS