Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nečas se v předvolebním duelu s Paroubkem v květnu 2010 kasal, že největší jeho prioritou je snížit nezaměstnanost. Schválně si to vyhledejte v TV archivu. Od té doby za Nečasova vládnutí nezaměstnanost mohutně vzrostla na úplně nejvyšší maximum, vzrostla inflace, HDP klesá, zadluženost mohutně stoupá, podnikatelé krachují, mzdy se snižují...v naprostém rozvratu je zdravotnictví, kdy nepomohly ani nesmyslné a protiústavní "regulační" poplatky a nespokojení už nejsou jen pacienti, ale i lékaři a sestry, díky mafii ze Schwarzenbergovy  OP09 tzn. Drábkovi a Šiškovi, je rozvrácený celý sociální systém. Dnes není ani jediné základní ekonomické kritérium, které by náš stát neměl horší oproti našim sousedům.

Jak byste chtěli od usvědčeného lháře viz http://www.youtube.com/watch?v=8jR22gbigUs, aby řešil otázku nezaměstnanosti?

0 0
možnosti

autore ... nejste vy nahodou hentyn onen socialni demokrat ? vase ekonomicke teorie tento dojem silne potvrzuji ...

1 0
možnosti

Pane Roučku, vláda nevytváří pracovní příležitosti ( kromě veřejné správy). Kolik podniků je na 100% státních? Takže se pochlapte a místo toho radění založte podnik který bude zaměstnávat a hlavně prosperovat. A pokud by se tak zachovali všichni Vaši radilové tak to by byla paráda.

2 1
možnosti

Paní Hrušková

Jak je vidět, je nás víc.

Přeji Vám příjemný den.

0 0
možnosti

P59a54v12e43l 37K80u61l61a

9. 3. 2013 11:43

Však vy to v tý Bruseli vyřešíte

2 1
možnosti
Foto

Čím víc se do toho vláda se.e, tím hůř pro všechny - a tudíž i pro podmikatele i zaměstnance. Ovšem nejhůř je, kdyz se do toho začne sr.t někdo z Bruselu, to bývá skutečně katastrofa, že Rouček?

2 0
možnosti

Nechci se vyjadřovat k názorům pana Roučka.Ono se to radí, když mám plné koryto a prakticky žádné problémy.Nakonec samotní diskutující ukazují ve svých příspěvcích, jak to u nás chodí.Je zbytečné rozebírat jednotlivé členy vlády a našeho zákonodárného sboru,Stačí se podívat je na jednoho,třeba samotného stávajicího šéfa vlády.Jaké on má vlastně zkušenosti ze života, když za posledních 23 roků jich 20 prožil jako funkcionář, převážne poslanec.Ještě lepší je případ ,,rybího očka" mladého Bendu.Jak to je zajímavé kariéra,včetně i těch jeho studií.Ani jeden den tento mládenec  nepracoval jako normální občan,Celý svůj plodný život prožil v poslaneckých lavicích a přesto je to dokonce šéf  mocné ODS v parlamentu.A takových s různými obměnami je tam spousta.,ne.li většina.Kolik z nich bylo v normálním pracovním procesu? Podle toho pak vypadají jejich rozhodnutí a zákony.Nechme se konečně řídit lidmi, kteří něco sami v životě dokázali a ne neuměteli jako je třeba paní Peaková.Je to jen na nás voličích.

1 0
možnosti

Co si tam většina demokraticky zvolila, to tam máme. Bohužel ;-(

1 0
možnosti

Známe ty vaše návrhy podpory. To umí každý hňup dotovat pár pracovních míst na úkor dalších děr v rozpočtu. Stejné jsou i vaše prorůstové zlodějny. Jenom zadlužovat stát. To umíte velmi dobře, aby vám preference stoupaly. A po vás jen potopa. To je ten největší tunel ČSSD bez myšlenek.

7 1
možnosti

"Stát nemůže nalít do ekonomiky nic, co by tam už nebylo. Umí jen sebrat z jedné části ekonomiky a vložit do druhé. Státní pomoc je jako dávat sám sobě krevní transfuzi z levé ruky do pravé a rozlít přitom polovinu krve na podlahu..."

Peter Schiff

4 0
možnosti

Pane Roučku.

Místo geniálního radění (za bruselské prdelné se to žije), zkuste něco udělat sám. Třeba založit   v ý r o b n í  firmu, Zaměstnat 10-15 lidí. Ovšem bez dotací. Až to dokážete,pak poučujte.

10 0
možnosti

Pane Jiroušku, promiňte mi ,neopisovala jsem záměrně, jen jsem měla zlost a nedočetla jsem diskusi až k Vám.

0 0
možnosti

Sociální dávky se zneužívají. Jestli vy - se zadkem v Bruselu - to nevidíte, je to chyba vaše, ne vlády.

Ad 1/ Dávky v nezaměstnanosti pobírá jen čtvrtina nezaměstnaných (600 tisíc). To znamená, že podle vás je nezaměstnaných 2,5 miliónu?  Umíte vůbec počítat?  To by znamenalo, že zaměstnaní jsou vlastně jen poslanci, bruselští vyžírkové a vláda s poradci. A tak zlé to zase není.

    Jo - jak mají vypadat "konkrétní vládní opatření"? To jste jaksi při svém kverulantském výlevu zapomněl uvést.

Ad 2/  Tušíte, co je statistika? Rozhodně ne tvorba čísel pro plácání novinářů a politiků.  A statistik umí navázat a posoudit vývoj při jasně definované změně definice. Politik umí jen žvanit.  Rozhodně však tato změna nestojí ani za zmínku v tak fundovaném komentáři, jako je ten váš - změna ani "nezměna" nezaměstná ani nevyrobí jediného nezaměstnaného.

Ad 3/   Popište prosím, jak si evropský parlament reálně představuje "garantované pracovní místo"?  To jako, že budeme stavět hladovou zeď? No prosím - kde vezmeme na mzdy a materiál?  A jak se to vyplatí "z daňového hlediska"?  Jako že část mzdy dostane stát zpět a bude si tleskat?       V případě rekvalifikace:  jak dlouho budeme rekvalifikovat, kolik bude rekvalifikace (řekněme cca 50 tisíc mladých) stát a z čeho ji zaplatíme? Z půjčky?         Z prďolů, sedících v evropském parlamentu zatím nc chytrého nevypadlo.

    Které podniky by se sem v současné době hnaly v případě pobídek? Víte o nějakých?

4 1
možnosti

Když vy, pane, ani neumíte číst.

1) Podporu v nezaměstnanosti u nás pobírá asi čtvrtina z nezaměstnaných osob, tedy čtvrtina z oněch 600 tisíc. Nevím, co na tom nechápete. Další část z nich pobírá dávky v hmotné nouzi, a asi 100 tisíc neberou nic, kromě toho, že jim stát platí zdravotko.

2) Ano, statistik ví, kdy a proč se změnila metodika a jak to posoudit v čase. Jiná věc jsou někteří čtenáři a voliči, že.

Co se týče zneužívání sociálních dávek, žádná data na to neexistují, a tak si každý může povídat, co slina přinese. Někdo, že zneužívají skoro všichni, někdo zase, že se většina dávek ani zneužívat nedá. Vykládat něco o něčem, co se nedá zjistit, jako o hotové věci, může jen lhář nebo politik. Kupodivu, většinou nejde politika od lháře rozpoznat.

2 0
možnosti
Foto

Systém je na nezaměstnanosti založen - pro jeho fungování je nezbytná. Čím více nezaměstnanosti, tím více demokracie, pane Roučku.

0 4
možnosti

"Demokracie byla odsouzena k zániku v okamžiku, kdy politici zjistili, že mohou uplatit voliče jeho vlastními penězi"

4 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik