Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Idi Amin, Bocassa, Duvalier, Klaus :-(

3 2
možnosti

Poslanče Roučku, mohl byste nám ozřejmit, jak asi tak měl vypadat ten společný ČS stát po roce 2002? Je Vám snad jasné, že slovenskou samostatnost s českou pojišťovnou by Češi nepřijali a nic menšího by Slováci nechtěli, nebo ne?

10 1
možnosti

Pardon. Po roce 1992.

4 1
možnosti

Ach jo. Doktorát z politilogie a argumentačně na úrovni Zaorálka. Kdybyste pane Roučku alespoň nelhal. Třeba to o těch špinavých penězích. To už je vyloženě trapné. Zvlášť od doktora politilogie.

13 5
možnosti

On nelže, on je europoslanec. ;-D

12 2
možnosti

Pane Roučku, opět jste nezklamal. Dědictví po Vás - jenom ty bláboly. Rv

11 3
možnosti
Foto

Asi takhle - pana Klause si budeme - tak, či tak - pamatovat. Po Roučkovi neštěkne pes.

14 1
možnosti

Bohužel. Ti kteří nejsou tak uřvaní a sebestřední nederou se nikam skoro násilně a kteří mají největší zásluhy o dobro věci a dělají si svojí práci poctivě, upadají v zapomnění. Opravdu si pamatujeme jenom ty největší řvouny a darebáky. Jsou i vyjímky, vzácné.

4 2
možnosti
Foto

S hodnocení toho "prvního dědictví Václava Klause" zásadně nesouhlasím. Václav Klaus nerozbil Československo. Ve volbách roku 1992 se jako jediný český politik (s výjimkou Miroslava Sládka) účastnil na předvolebních mítincích i na Slovensku (ODS spolu se slovenskou Demokratickou stranou). Po volbách pak realisticky vyhodnotil stávající situaci, že Slováky již nelze ve společném státě udržet a rozhodl se to respektovat. Díky tomu pak celé rozdělení Československa proběhlo hladce a nesrovnatelně s předchozím rozdělením na jaře 1939. Proti komu měl tehdy Klaus bojovat? Proti Slovákům žádajícím svůj samostatný stát? Vždyť to by bylo popřením a diskreditací idejí společného státu Čechů a Slováků. Hladký průběh rozdělení Československa považuji za jeden z mála pozitivních přínosů politické kariery Václava Klause.

S hodnocením zbylých "dvou dědictví" Václava Klause víceméně souhlasím.

5 0
možnosti

Klaus je "velezrádce", protože patří k zakladatelům a udržovatelům mafiánského kapitalismu, který přímo narušuje právní stát a zastupitelskou demokracii.

7 19
možnosti

To víte že jo... A o tom, že žere malé děti už jste slyšel?

9 2
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik